Skisafari på Venabygdsfjellet

Venabu Fjellhotell ligger flott til på Venabygdsfjellet  med utsikt til Rondanes mektige topper. Her er skiløyper i alle retninger rett utenfor døren. Et stabilt innlandsklima og gode snøforhold gjør at du kan gå på ski fra november/desember til slutten av april. Gode skiløyper og fine turer med leder i høyfjellet er  kjennetegn for hotellet. Bli med på spennende turer utenom oppkjørte løyper  i snaufjell og bjørkeskog.  Vi lager egne spor over fjellvidder og i variert høyfjellsnatur. Spor etter  rype, hare og rev er det mye av og er vi heldige kan vi få øye på reinsdyr også.
Skisafariprogrammet går fra lørdag til lørdag, alle måltider er inkludert og turleder 5 dager. Søndag brukes til en myk start med skiturer i løypene rundt hotellet å egenhånd, lunsj på hotellet, badstue om ettermiddagen og en god middag om kvelden. De følgende dagene er det heldagsturer med leder i fjellet. Turene er fra 15-35 kilometer, avhengig av vær- og føreforhold. Fra frokost-buffeten smører vi med oss en god nistepakke, og får te, kaffe eller kakao på medbragt termos. Alle deltakerene må ha vindtett anorakk med hette, vindbukser, god lue og vindtette votter, solbriller og ryggsekk for matpakke, termos og ekstra klær. Vi tar forbehold om endringer i program pga. været.  Fjellski med stålkanter er en forutsetning. Det kan leies på hotellet for kr  650,- for hele uka. (ski, sko, staver)

Datoer og priser 2017 (pris pr. person i dobbeltrom):
Prs kr 9460 ,- pr person i dobbeltrom østfløy
1) 25. februar - 04.mars 2017 - fullt
2) 04. mars - 11. mars  2017 - fullt
3) 11. mars - 18. mars  2017
4) 18.mars  - 25. mars 2017
5) 25.mars -     1. april 2017
 
Oppgradert rom vestfløy: + 700,-
Enkeltromstillegg østfløy  630,- pr uke
Enkeltromstillegg vestfløy - stort rom: kr. 1470,-
Ta kontakt med Norske Bygdeopplevelser : hvis det er ønske om oppgraderte rom.

Prisen inkluderer: 7 døgn med fullpensjon (middag, frokost og nistepakke + påfyll termos). Rom i østfløy. 5 heldagsturer med leder. Tillegg for transport til og fra Venabu Fjellhotell.
Transport:
Direkte buss fra Gardermoen lørdager kl 14.00, med retur kl 9.15 neste lørdag fra Venabu (ank. Gardemoen senest kl 13.00). Pris pr kr 450,- pr pers en veg. Må forhåndsbestilles!
Tog/ ekspressbuss: til Ringebu stasjon, transfer med hotellbil til Venabu Fjellhotell, kr 190,- pr person. Må bestilles på forhånd!
 
Skileie kr. 650,- for hele uken.
Ski med stålkant og NNN--BC bindinger
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Program dag for dag

LØRDAG: Ankomst til middag om kvelden.

SØNDAG: Informasjon og skismøring i vår velutstyrte innedørs skistall etter frokost. Vi bruker dagen til å prøve skiene og bli litt kjent i området på egen hånd. Dagens tur blir anbefalt etter vær- og føreforhold. Etter middag er det lysbildekåseri og informasjon om fjellet.

MANDAG: Dynjefjell og Svartfjellet, 16 km.
Skituren starter fra Venabu som ligger på et høydedrag midt på vidda, omkranset av 30 store og små topper. Vi går nordvest mot Svartfjellet og over toppen på Dynjefjellet (1151 moh). Flott utsikt over Jotunheimen, Gudbrandsdalen og Rondane. Fin nedkjøring, til dels i bjørkeskog. Turen tilbake går i lett terreng over vidda. I alt 16 km. Om kvelden er det koldtbord.

TIRSDAG: Trolløypa fra Venabu til Øksendalen, 22 km.
Dagens tur går i Troll-løypa, merket løype mellom Rondane og Lillehammer på totalt 160 km, internasjonalt kjent og populær løype. Venabu ligger halvveis på denne strekningen. Turen går i flott og åpent fjellterreng, der en riktig føler friheten og storheten av fjellet. Vi går i høyde 930 -1.100 moh, forbi juvet Dørdalen. 22 km til Øksendalen, retur med minibuss til hotellet. Vi har tid til å kose oss i badstua før middag.

ONSDAG: Klopptjernhøgda og Svabudalen
Vi kjører til Enden i Sollia. Turen går i variert terreng, snaufjell og fjellskog. Vi starter med å gå i oppkjørte løyper de første 5 km nordover og kommer inn i nasjonalparken. Deretter fortsetter vi over Klopptjernhøgda. Svært fin utsikt mot Rondane! Siste delen av turen går slakt nedover Svabudalen og langs Fantbekken. Vi avslutter dagen ved Enden Fjellstue, og får en kort kjøretur med minibuss tilbake til hotellet. Om kvelden er det Venabus Norske Matbord med tradisjonsmat og lysbildekåseri om floraen i området og narbilder av fjellblomstene.

TORSDAG: Trolløypa fra Rondablikk til Venabu, 36 km.
Tidlig start (kl 08.00) der vi kjører ned i Gudbrandsdalen og opp i fjellet igjen lengre nord til Rondablikk. Herfra går skituren sørøstover i  Troll-løypa. Dette er den lengste turen, men den går i lett terreng, først gjennom lett bjørkeskog til Kvamsnysætrin, deretter i åpent terreng gjennom Rondane nasjonalpark. De siste 10 km på oppkjørte løyper tilbake til Venabu. Turen er i alt 36 km lang. Middag om kvelden.

FREDAG: Fra Gunstadseter til Venabu, 20 km.
Kort kjøretur over fjellet til Gunstadseter, 1000 moh, der prof. Friis bodde i perioder og er omtalt i friluftsklassikeren ”Til Fjelds i Feriene”. På ski 20 km tilbake til Venabu over vannskillet mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen. Hvis fint vær, over Gråhøgda 1.380 moh. og en liten rast på DNT-hytte Gråhøgdbu. Åpent viddelandskap til Dørjuvet med 100 m loddrette vegger. Vi går rundt Veslefjellet i lett bjørkeskog og har oppkjørte løyper de siste tre kilometerene. Om kvelden samles vi til en aperitif før kveldens koldtbord og en siste dans til hotellets faste musiker.

LØRDAG: Avreise og adjø etter frokost.

Dette er et program for heldagsturer i mars/april fra Venabu Fjellhotell. Noen av turene kan bli erstattet med nye turer enkelte uker.
I tillegg tilbys lettere turer med leder i og utenfor løypenettet.
Helgdagsturene starter kl 09.00, unntatt torsdagsturen som starter kl 08.00