Rundtur i Valdres

For å unngå endel trafikkerte veier, kan turen startes på Beitostølen.

Denne sykkelturen starter og ender på Fagernes, slik at du kan kjøre bil til Fagernes og parkere der.
Bygdebyen Fagernes ligger idyllisk til ved Strandefjorden, med flotte bademuligheter på 'Vesleøya'. Det anbefales å ha rikelig tid før eller etter turen og besøke Valdres Folkemuseum med flotte bygninger og en utstilling av bunader fra hele landet!
Du tråkker deg oppover dalføret Øystre Slidre, med flott skue mot snø-kledde topper i Jotunheimen. Turiststedet Beitostølen er kjent for de fleste, her er det yrende liv om sommeren. Turen går videre gjennom Båtskaret til Bygdin, hvor Nord-Europas høystgående båtrute,
«MB Bitihorn», tar deg over til Eidsbugarden. Deretter sykler du til Tyinkrysset, ned til Øye og østsiden av Vangsmjøsa til Vang. Her bærer det til fjells igjen, etter 7 km ganske bratt stigning, er du oppe på høyfjellsplatået (1000 moh). Her sykler du på fine stølsveger gjennom et levende kulturlandskap til Vaset før du sykler ned til Ulnes og videre på vestsiden av Strandefjorden til Fagernes.
I tillegg til naturopplevelsene inneholder turen mye spennende kultur. Du kan besøke Vinjestua, Kongevegen, Øye Stavkirke, Kvernhusene ved Leine, Riddarstøga og mye, mye mer. Turen kan gjennomføres i perioden 7. juni - 6. september
 
Vanskelighetsgrad:
 Profil:
Antall dager:  6
Lengde: 176 km
Pris per person:

 
 Turdatoer på forespørsel.

Prisen inkluderer: 4 overnattinger m/middag, frokost og 
 selvsmurt nistepakke/påfyll termos.
 1 overnatting m/frokost og selvsmurt
 nistepakke/påfyll termos (Fagernes)
 Båtbillett med 'MB Bitihorn” inkl. sykkel
 Turbeskrivelse og kart

Parkering: gratis
Veier: mest grusveg, strekker med asfalt mellom Fagernes og Bygdin
Barnerabatt: 0-3 år gratis i foreldrenes seng, 3 t.o.m 14 år 50% rabatt i foreldrenes rom
Sykkelleie: 6 dager kr 625 / Barnetralle 6 dager kr 450. MÅ bestilles på forhånd! Priser for leie av sykkel/tralle er med forbehold da prisene for 2016 ikke er klare enda.
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Dagsprogram

Dag 1:  Ankomst Fagernes. Overnatting.

Dag 2: Fagernes - Beitostølen - 42 km.
Middels dagetappe, der man delvis følger RV 51, og må regne med noe trafikk.

Dag 3: Beitostølen - Bygdin - 16 km.
Båt Bygdin - Eidsbugarden. Eidsbugarden - Tyinkrysset - 23 km. Lett dagsetappe. Fra Beitostølen til Bygdin er det asfaltert vei.  Fra Eidsbugarden er det i begynnelsen god grusvei, med litt "berg og dalbane" preg, etterhvert ganske flatt og lett, men som kan være tung å sykle i regnvær. Alternativt så kan man ta bussen fra Eidsbugarden til Tyin. På slutten av ruten sykler du på først på RV 252, deretter på RV 53 og ender opp på E68 ned mot Tyinkrysset Fjellstue.

Dag 4: Tyinkrysset - Grindaheim - Syndin - 49 km.
Krevende dagsetappe. Dagens etappe har ulik veistandard og med variert stigning. De første km sykler du stort sett i nedoverbakker på asfaltert vei til Øvre Dalen, deretter en liten trafikkert vei til Nedre Dalen, deretter på lite trafikkert vei videre langs Vangsmjøsa til Hemsng Bru.  Fra Vang er det 7 km med ganske hard stigning på en svingete grusvei (mulighet til å ta en taxi opp), og ender på en dårlig traktorvei som kan være en del sølete og våt.

Dag 5: Syndin - Vaset - 24 km.
Lett og fin sykkeldag med noen få bakker. Det er mulig å ta alternative ruter for å gjøre turen lengre.

Dag 6:  Vaset - Ulnes - Leira og Fagernes - 25 km.
Lett dagsetappe der du følger Panoramaveien ned mot Ulnes og Fagernes. På slutten av ruten sykler du på gang og sykkelvei 
langs RV 51.