Røros og Vingelen

På denne sykkelturen får du oppleve Bergstaden Røros, med gallerier, små, spennende håndverksbutikker, kafeèr, og gruvene. Røros står på Unescos liste over verdensarven; hele byen er av tre, og mye av den opprinnelige sjarmen fra det 18. århundret er bevart i bygningene.
Etter en guidet sykkelrundtur i Bergstaden, sykler dere sørover gjennom idylliske og frodige setertrakter til fjellbygda Vingelen,
som har et av landets best bevarte bygningsmiljøer i Norge. Overnatting skjer på gamle brunbarkede og tradisjonsrike gårder.
Vi besøker 'Skraphandlerbua' med rikt utvalg av antikviteter og 'snurrepiperier'. Turen avsluttes i bygdebyen Tynset.

Alt. tur: Femunden og setertraktene.
Alternativ tur med utgangspunkt Røros, denne turen går gjennom den karrige og rolige naturen ved Femunden med en 2-timers tur med MS Fæmund II. Sykkelturen går videre gjennom mosedekte fjellvidder mellom Narbuvoll og Øversjødalen - med flott utsikt til Sålekinnamassivet, en helt spesiell naturopplevelse! Turen avsluttes i Tolga, eller den kan gjøres enda lengre, ved å fortsette til fjellbygda Vingelen og sykle siste dagen tilbake til Røros.
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk