Praktisk informasjon fotturer

BESTILLING gjøres pr e-post, tlf., eller faks direkte til Norske Bygdeopplevelser AS på Lillehammer.

PRISEN INKLUDERER
Prisvedlegget opplyser hva som er inkludert i de forskjellige turene.
Halvpensjon vil si frokost og 2 eller 3 retters middag. Nistepakken smører du ved frokostbordet og påfyll kaffe eller te i medbrakt termos er inkludert.

BARNERABATTER
Følgende barnerabatter gjelder for de fleste turene:
0 – 3 år: Gratis (sover i foreldrenes seng)
3 – t.o.m. 14 år: 50 % (i foreldrenes rom).

BETALINGSBETINGELSER
Ved bestilling sendes 2 fakturaer:
*  depositum kr 500,-p.p. som forfaller straks.
*  sluttfaktura som forfaller 3 uker før turen starter.
Billetter, kuponger for overnattingene, kart og turbeskrivelse sendes når vi har mottatt endelig betaling.
Ved bestilling senere enn 3 uker før avreise, faktureres hele beløpet samlet. Kr 500,- p.p. av beløpet beregnes som depositum og blir ikke refundert dersom turen avbestilles. Punkt 2, 3 og 4 under avbestillingsreglene gjelder utover dette.
Et faktureringsgebyr på kr. 50,- blir tillagt hovedfakturaen.

AVBESTILLINGSREGLER
Den reisende kan avbestille reisen før avreise etter følgende regler:
1.  Ved avbestilling mer enn 30 dager før avreise, beholdes et administrasjonsgebyr på kr 500,- pr.person.
2.  Ved avbestilling f.o.m 30 t.o.m. 15 dager før avreise beholdes innbetalt depositum på kr 500,- pr. person
3.  Ved avbestilling f.o.m 14 t.o.m 4 dager før avreise refunderes 50 % av innbetalt beløp.
4.  Ved avbestilling senere enn 3 dager før turstart eller kunden ikke stiller opp, kan Norske Bygdeopplevelser as beholde hele beløpet.

AVBESTILLINGSFORSIKRING
Vi vil anbefale alle å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Sjekk om du allerede har avbestillingsforsikring sammen med reiseforsikringen, hus og hjemforsikringen eller på betalingskortet (VISA, MASTER osv.).

TURLEDER, KART OG TURBESKRIVELSE
Ved kjøp av pakketur med turleder, får alle turdeltakere kart. Ved turer uten turleder følger nødvendige kart og detaljert turbeskrivelse. Turbeskrivelsen inneholder beskrivelse dag for dag samt informasjon om severdigheter og opplevelser underveis. Turbeskrivelsen kan ikke bestilles separat.

BAGASJETRANSPORT:
Med bagasjetransporten kan det bare sendes klær og utstyr som ikke trengs på kommende dagstur og det beregnes 1 kolli pr. person. 
Helst ikke små tilleggskolli!
Verdisaker med liten vekt og stor verdi, som for eksempel penger, smykker, kamera, pass, kredittkort etc. bør den reisende ha på seg til enhver tid. 
Bagasjen sendes på eget ansvar, ved skade eller noe blir borte så gjelder den reisendes reiseforsikring.
Husk å ta med nødvendig utstyr for dagens etappe.

INNKVARTERING
Overnatting på setrer, gårder, fjellstuer, høyfjellshotell eller rorbuer (Lofoten). Standarden varierer; fra enkle, koselige setrer uten innlagt vann og strøm, til høyfjellshotell med badstue og svømmebasseng. Noen få steder er det felles bad /dusj / toalett på gangen.

MÅLTIDER
Prisen inkluderer frokost, selvsmurt nistepakke / påfyll termos og middag. Noen steder inkluderer prisen "dagens middag", andre steder blir det servert 3-retters middag og kaffe, ellers norsk koldtbord. Om ikke annet er bemerket i turbeskrivelsen, serveres middagen kl 19.00, men vi garanterer at "etternølere" slipper å legge seg på tom mage.

KONDISJON
Vi anbefaler å bruke senvinter / vår til å komme i form. Du får større utbytte av fotturen hvis du er vant til å gå på tur i flere timer.  Jo mer du trimmer, i bedre form blir du, da blir det også mer artig med aktiv ferie. 

VANSKELIGHETSGRAD
Fotturene har varierende vanskelighetsgrad. Se hver enkelt tur.
Ved dårlig vær og mye nedbør og vind blir turene mer anstrengende!

TRANSPORT TIL OG FRA UTGANGSPUNKTET
I prislisten er det opplyst om transport er inkludert i prisen. Norske Bygdeopplevelser as er behjelpelige med å organisere transport til og fra som er på beste måte for kunden, enten det er med tog, buss eller egen transport med taxi.   Transportmåte avhenger av hvor du bor og hvilken tur du ønsker og hvor mange som reiser sammen.
Noen av turene er rundturer hvor egen bil er beste transportmåte, og hvor bilen får tilvist parkeringsplass de dagene dere er på fottur.

UTSTYR OG GODE RÅD FOR TUREN
Når du har bestilt tur hos oss, sender vi deg et forslag til pakkeliste og nyttige tips. 

VÆR
Det blir det, og regnvær kan like gjerne være friskt å gå i som solskinn. Og det behøver ikke nødvendigvis være 30 varmegrader og skyfri himmel.  Det beste turværet er kanskje varierende vær, dvs. en blanding av sol, overskyet og litt regn.  Tenk gjennom ferier du har hatt - kanskje er det den turen hvor det var ekstreme værforhold du husker aller best? 
OG HUSK: når man skal på aktiv ferie så helgarderer man også «garderoben»!  Normal sommertemperatur er 10-25ºC.

REISEVILKÅR

Disse reisevilkår er basert på en overneskomst mellom Den Norske Reisebransjeforeningen og Forbrukerombudet, revidert den 1. okt 1990. EU's Direktiv for Pakkereiser gjelder i Norge fra 1.1.1996. Det tas forbehold om endringer i vilkårene som måtte bli gjeldende i forbindelse med nye bestemmelser, fastatt i EU-direktivet for pakkereiser.

Norske Bygdeopplevelser as tar forbehold om trykkfeil i program og eventuelle endringer av betingelser og endringer i priser som følge av valutakurser, skatter og avgifter som måtte inntreffe etter katalogtrykk.

Norske Bygdeopplevelser as er tilsluttet reisegarantifondet.

VI ØNSKER DEG EN RIKTIG GOD TUR!!!
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk