Fotturer i Kristin Lavransdatters Rike

foto- Erik Berg-Johansen
Bli med på en kombinert fottur- og teatertur i Kristin Lavransdatters rike!
Nobelprisvinner Sigrid Undset la store deler av handlingen i triologien om Kristin Lavransdatter til Nord-Sel og Høvringen. Sigrid Undset var selv flere ganger på Høvringen og Sel og gikk turer i fjellet for å hente inspirasjon til triologien om Kristin Lavransdatter som hun fikk Nobels pris i litteratur for i 1928.
Vi går fjellturer med Høvringen som utganspunkt. Loka kjent guide forteller om Høvringen, Rondane og Kristin Lavransdatter.
Lørdag kveld drar vi ned til Jørundgård og teateroppsettingen av Kristin Lavransdatter.  Line Verdal spiller den unge Kristin og Birgitte Victoria Svendsen spiller den eldre Kristin.
Regissør i år er Julianne Morken.
Søndag etter frokost har vi omvisning på Nord-Sel og avslutter turen med kaffebesøk.
En helg tettpakket med natur -  og kulturopplevelser!
Vi bor på Rondane Haukliseter Fjellhotell.
 
Påmeldingsfrist 25.mai 2017.

Dato: 39. juni til 2. juli ( torsdag - søndag)
Pris pr person kr  5950,- pr person i dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr 585,-
Inkludert i prisen :
3 overnattinger med middag, frokost, nistepakke og påfyll tremos. 2 dagsturer med leder, billetter til teateroppsettingen lørdag. Transport til og fra teaterforestillingen lørdag kveld. Omvisning på Nord-Sel søndag.
Transport til og fra Høvringen er ikke inkludert.
 
Pris fra:
5 950,-
Dager:4
3 overnattinger i dobbeltrom med middag, frokost og nistepakke, billetter til teaterstykket om Kristin Lavransdatter lørdag kveld, transport til og fra Høvringen - Jørundgard + nattmat. Fotturer med turleder. Rundtur på Nord-Sel søndag inkl kaffebesøk.
Bestill reise

Dagsprogram

Vi går fine turer til kjente fjelltopper i området hvor Sigrid Undset også ferierte. De som har lest Kransen vil kjenne igjen navnene. Lørdag kveld reiser vi med buss ned til Nord-Sel og opplever teaterstykket om Kristins liv, som spilles utendørs på middelaldergården Jørundgard, gården som ble bygd opp som kulisser i forbindelse med filmatiseringen av ”Kransen” med Liv Ullmann i 1994. Teateroppsettingen omhandlere alle tre bøkene og følger Kristin fra ung til gammel.  Line Verdal spiller Kristin som ung og voksen og Birgitte Victoria Svendsen spiller den eldre Kristin.
Selbygdas midtsommernatt vil gi ramme for middelaldersk lengsel og livsdramatikk.  Søndag etter frokost drar vi til Nord-Sel, hvor vi går en rundtur for å se gårdene som er nevnt i Triologien og avslutter hele turen med kaffebesøk på en gammel gård i Nord-Sel.
 
PROGRAM:
Torsdag: Ankomst  Rondane Haukliseter Fjellhotell på Høvringen. Etter middag orienterer turlederen om programet.

Fredag: Fottur til Formokampen - 1427 moh. - 16 km. En flott tur i høyfjellsterreng - noe stigning på slutten. Belønningen er flott utsikt over Gudbrandsdalen, Rondane og Jotunheimen. Middag og overnatting på Rondane Haukliseter Fjellhotell.

Lørdag: Fottur til Peer Gynt Hytta - 15 km, en lett og fin 'oppvarmings' tur. Vi kjører buss eller privatbiler inn til Smuksjøseter (5 km) og går til den tradisjonsrike Peer Gynt Hytta der Peder Christian Asbjørnsen fikk høre fortellingen om villmannen Per.
Vi går samme vei eller en litt lengre tur tilbake til Høvringen.  Etter middag reiser vi med felles buss til Jørundgard, hvor vi får oppleve teateroppsettingen "Triologien om Kristin Lavransdatter" som starter kl. 19.30. 
Vel tilbake på Rondane Haukliseter  får vi servert varm suppe og rundstykker.

Søndag: Avreise fra Høvringen etter frokost. Avslutning med rundtur på Nord-Sel.
 
Vi tar forbehold om endringer i oppsatte program. Dagsturene tilpasses værforholdene.
Turen passer for ALLE, vi vil forsøke å legge opp til at alle som vil kan delta på fotturene.  Det går også an bare å være med uten å delta på forturene.
 
Kristin Lavransdatter er en historisk romansyklus av Sigrid Undset (1882-1949) som består av tre bind; Kransen (1920), Husfrue (1921), og Korset (1922). Kristin Lavransdatter dannet grunnlaget for at Undset fikk Nobelprisen i litteratur i 1928 hvor begrunnelsen var «… spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen"
Forestillingen tar utganspunkt i Jørundgard som sted. Hendelsene i forestillingen skjer på og blir sett fra Jørundgard. Kristins hele livsdrama er trukket sterkere inn i forestillingen: Den tar utgangspunkt i Kristins pilegrimsgang til Trondheim, og gir en tolking av Kristinskikkelsen ut fra hennes livserfaring. Ny regissør i 2016 er Julianne Morken fra Skjåk.Hun har vært regiassistent de tre siste årene
Svein Gundersen har skrevet manuset.  Han er medlem av Dramatikerforbundet, og har flere manuskript bak seg.
 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
29/6Fotturer i Kristin Lavransdatters Rike 29. juni - 2 juli 2016Mer enn 85 950,-Bestill
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk