Jønnhalt Gjesteseter - Gudbrandsdalen

Jønnhalt Gjestseter -  beliggenhet på Venabygdsfjellet 820 moh. Setra ble bygd på 1870-tallet og alle 6 tømmerhusene er i dag fullrestaurert. Det gamle er ivaretatt samtidig som anlegget nå har moderne komfort. Stedet er ideelt for grupper på 10 - 20 personer. Konferanserommet, som ligger i låven, er lyst og trivelig og har det meste av AV- utstyr. Stedet har 9 dobbeltrom - alle med eget bad med dusj og toalett. Jønnhalt har en hyggelig peisestue og spisestue. Vedfyrt badstu finnes og Jønnhalt serverer lokal mat og er kjent for utsøkte retter av elg og rein.

Aktiviteter
Sommer:
ridning, kjøring med hest og kjerre, fotturer, sykkelturer.
Vinter - hundespann, kanefart, skiturer,  OL- løypene Kvitfjell Alpinanlegg ( ca 30 min).

Kulturstuga i Ro - en levende fjellgard
Stedet ligger brattlendt til utenfor allfarvei i Vestre Gausdal, ca ½ times kjøring fra Lillehammer i Bjørnsons rike. Den laftede tømmerstua som opprinnelig var to gamle eldhus, utstråler en lun atmosfære og danner en intim ramme rundt et seminar eller kurs eller annet selskap. Gården ble allerede omtalt i et pergament brev i Gausdal Sokn allerede i 1463.

Tradisjonsmat
En klok mann har sagt at nøkkelen til det gode liv ligger i hva en spiser. I Ro serveres tradisjonsmat av de ypperste råvarer fra hjortevilt og fisk og tilberedet blant annet på de gamle foredlingsmåtene røyking og graving. I Ro finnes egen røykovn og et spennende festmåltid serveres delikat anrettet med urter, salater og hjembakt brød. Mens maten nytes ved langbordet tar verten Tor dere med på en historisk reise gjennom Gausdal Vestfjell. Besøket på Ro kan kombineres med andre aktiviteter etter ønske. Ro legger også opp til spesialkurs etter kundens ønske. De kan også bringe maten ut til der dere bor eller servere måltidet i det fri.
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Programforslag

Forslag til et 3 dager program vinter.

Dag 1:  Ankomst Jønnhalt på ettermiddagen.
Før middag er det tid for kanefart. En tur gjennom det norske vinterlandskapet med livlig klang fra dombjeller, godt innpakket i skinnfeller setter deltagerne i rette stemningen. Etter kanefarten er det godt å komme tilbake til Jønnhalt og få servert nydelig hjemmelaget middag.
 
Dag 2:
  Neste dag er det kurs frem til lunsj.
Etter lunsj er det tid for oppholdets høydepunkt - hundspannkjøring. Alle får delta i forberedelsene til kjøringen og bli kjent med hundene som skal ta dere med på tur. Så er det bare å suse innover skogen  eller viddene. En stopp underveis for servering av varm drikke.
Vel tilbake på Jønnhalt er badstuen ferdig oppvarmet og klart. Om kvelden er alle litt slitne etter både jobb og mye frisk luft så det er godt å slappe av framfor peisen. For de som fortsatt har overskudd er det flott akemuligheter like utfor døren.
 
Dag 3:  Etter frokost er det oppsummering og avreise -  med ny energi og bedre kjent med hverandre enn da dere kom.
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk