Høydepunkter i Jotunheimen

Det mektigste fjellmassivet, Jotunheimen, kan by på høyreiste tinder, skarpe egger, ur og breer, men også gode stier, stille vann og rislende bekker.
Denne turen har litt av alt. Det er en barsk tur som tar deg med til noen av de mest populære stiene i Jotunheimen.
Vi starter med den sagnomsuste Besseggen, fra øst til vest. Deretter blir det en dagsmarsj til Glitterheim, for å gå over Glittertind til Spiterstulen. Der bestiger vi Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen før vi avslutter med en natt i Lom.
4 dagsetapper - ca. 8 – 10 timer vandring hver dag.

Turen går tidvis i svært bratt og ulendt terreng, og passer for de som er vant til å gå på tur med sekk (inntil 8 kg), har god fjellerfaring og er i god form.

Dato 2017: 27. august – 1. september

Pris fra: 11 900,-
Tillegg for enkeltrom: 1 500,-
Bestill tidlig rabatt før 1. juni: - kr 250,-

Prisen inkluderer:
4 overnattinger med middag, frokost og nistepakke m/påfyll termos
1 overnatting med middag, frokost 
Turleder
Kart
Transport Spiterstulen - Lom

Pris fra:
11 900,-
book tidlig rabatt per voksen: 250,-
Dager:6
5 x overnatting i dobbeltrom med frokost, middag og nistepakke m/påfyll termos. Bagasjetransport fra Gjendesheim til Memurubu. Transport fra Spiterstulen til Lom. Turleder - kart - turbeskrivelse .
Bestill reise

Dagsprogram

Dag 1 – Søndag:
Individuell ankomst til Gjendesheim.
Felles middag og informasjon fra turleder.

Dag 2 – Mandag:
Besseggen fra Gjendesheim til Memurubu:

Etter frokost bærer vi bagasjen ned til brygga, slik at den kan bli fraktet til Memurubu mens vi er ute på tur.
Dagens tur starter med en bratt stigning opp fra Gjendesheim, før stien flater ut og går i jevnt motbakke til vi når toppen som ligger på 1743 moh. Resten av dagen har vi flott utsikt mot halve Jotunheimen. Ca. 1 km etter toppunktet starter selve eggen. Vi tar det med ro og får en fin og luftig tur med det grønne Gjende 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre. Etter eggen er det lett kupert terreng frem til bratt sti ned mot Memrubu.
Besseggen er 16 kilometer lang og vi må regne med å bruke ca. 8 timer på hele turen.

Dag 3 - Tirsdag:
Memurubu – Glitterheim:

Vi starter med å gå opp den samme bakken vi kom ned i går. Vel oppe tar vi til venstre i stidelet og går ned til Russvatnet. Vi fortsetter langs vannet, forbi fossen ved Øvre Russloppet, Blackwellbue og Sundodden, til den nye brua over Blåtjønnåe. Derfra til stidelet mot Bessheim og Gjendesheim og videre i steinete, kupert terreng til Glitterheim. Ca. 7 timers tur.

Dag 4 – Onsdag:
Glitterheim – Spiterstulen via Glittertind

Flott topptur over Norges høyeste punkt (målt på breen) 2472 moh. Turen starter bratt opp mot Nedre Steinbuvatnet, og videre gjennom ur opp til fjellryggen og brekanten. Vi går inn på breen og langs brekammen til toppen. Videre i retning Spiterstulen via to mindre topper og slakt ned på breen i vest. Etter hvert meget bratt ned i Steindalen til Skautflye. Derfra over ryggen og bratt ned i Visdalen til Spiterstulen. Lang og krevende tur hvor vi må regne med å bruke 9-10 timer.
Dette er en utsatt rute i dårlig vær og sterk vind. Da velger vi alternativ rute til Spiterstulen.

Dag 5 – Torsdag:
Topptur Spiterstulen – Galdhøpiggen

Galdhøpiggen (2469 moh.), Norges høyeste fjell ruver over tindene rundt, og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Fra Spiterstulen går stien vestover opp lia til Svellnose (2272 moh.), over Keilhaus topp og opp til toppen. Det er en relativt enkel tur opp, men langt, så vi må nok beregne ca. 9 timer tur-retur.
Etter endt tur kjører vi ned til Lom for middag og overnatting.

Dag 6 – Fredag:
Frokost og avskjed med gruppa.
Individuell avreise fra Lom.

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
27/8 Fottur i Jotunheimen med guide 27. august - 1. september 2017Mer enn 811 900,-Bestill