Valdres

På tur i et av Norges flotteste sykkelområder

Noen kaller Valdres for "Norges svar på Bornholm". Det er i de siste årene satset mye på sykkelturisme i området, og det er lagt godt til rette med felles skilting. Vi vil gjerne dele dette sykkelparadiset med dere.
 
Turen passer spesielt godt for små grupper, vennepar, småbarnsfamilier og nybegynnere.  
På ”stølsvidda”, fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for liten og stor. Her er fortsatt aktiv stølsdrift og du møter gjerne på geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Turen går på fine stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt tilrette med rasteplasser, badestrender og fiskeplasser - det er også fint å parkere sykkelen og ta en topptur på beina - ikke strabasiøs tur, men allikevel med følelsen av topptur med flott utsikt.

Turen passer for familier med barn fra 8 år, som kan sykle hele turen selv og/eller "nybegynnere" på sykkelferie. Turen kan gjennomføres fra St. Hans til og med høstferien.  Det er også mulig å lage tilpasset tur, f.eks. weekendtur for små grupper.
 
 Vanskelighetsgrad:  
 Profil:  
 Antall dager: 5
 Lengde:  ca. 100 km med mange muligheter for ekstra "sløyfer".
 Pris per person:

5300,- p.p. i dobbeltrom.  Bestilling før 1.juni: pris kr. 5050,-
Enkeltromstillegg kr. 600,-.

 Prisen inkluderer:

4 overnattinger med frokost, selvsmurt nistepakke og 3-retters middag.  
Turbeskrivelse og kart.  Bagasjetransport.

Sykkelleie:  4 dager dager sykkelleie kr 500,- Barnesykkel kr 400,- Sykkelhenger kr 300,-.
 Leien inkluderer hjelm. Må bestilles på forhånd!
Barnerabatter:  0-3 år gratis i foreldrenes seng, 3 t.o.m 14 år 50% rabatt i foreldrenes rom
Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Kart

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Vaset / middag og overnatting Gomobu Fjellstue.

Dag 2. Sykle innover Stølsvidda, via Valtjernstølen og Brattåsen. Videre forbi Gauklia til Oset på Golsfjellet - ca. 21 km
Du fortsetter innover fjellet fra Gomobu med noe stigning i begynnelsen og videre til Valstjernstølen på stort sett flat vei. Her er det fint å parkere sykkelen og ta en liten topptur til Valtjernknatten, med flott utsikt mot Hemsedal og Jotunheimen.
Videre til Brattåsen (som ikke er så bratt), videre til Gauklia og ned til Oset, som ligger på Golsfjellet. 
Oset Høyfjellshotell har svømmebasseng, badstue og trimrom og bade og fiskemuligheter i Tisleifjorden.
 
Dag 3:  Sykle Oset - Nøsen - 25 / 21 km.
Alt. 1: 25 km: Du kan du velge å sykle videre på vestsiden av Tisleifjorden, som er skiltet "Golsfjellet rundt", og ta av over til Lykkja i Hemsedal og følge Panoramavegen videre til Nøsen. På slutten av dagens etappe går veien går helt ned til fjorden der det kan være litt trafikk (på Panoramavegen).
Alt. 2: 21 km: Du kan velge en annen vei, dvs. sykle tilbake samme veien som du kom i går, over Tisleidammen (med fantastisk flott dambru og vannspeil) til Langestølen, her er det åpen kolonial og kafè med gode vafler!  Videre på flat og fin veg - forbi fine fiskeplasser ved Flya.  Etterhvert kommer du inn på Panoramavegen og sykler samme vei som alt. 1 videre til Nøsen, hvor det kan være noe trafikk på slutten (Panoramavegen).
Mange fine rasteplasser og badeplasser etter begge trasèene. 
 
Dag 4: Sykle Nøsen - Syndin - 25 km.
Fra Nøsen er det lett og fint å sykle til Buaråni, med flott fiskeplass.  Derfra noen lange bakker opp til Grønsennhøgda, som blir premiert med fantastisk flott utsikt mot Helin og Jotunheimen. Etter Grønsennhøgda sykler du inn på en dårlig kjerrevei som går over til sti, men som er i et veldig flott område (her må du regne med å trille, og det kan også være noe vått hvis det har vært mye regn). På slutten av ruten kommer du inn på en grusvei igjen, med lett sykling langsmed Midtre Syndin-vatnet fram til Syndin, ca. 1 km med stigning på slutten. 
Også i dag er det mulig å ta en lengre etappe for å slippe dårlig kjerreveg og trillesti.  Tot. blir det da ca. 35 km.
Overnatting på Syndin, i enkle hytter.  PÅ Syndin er det fine bade- og fiskeplasser.  Båt til leie.
 
Dag 5.  Sykle Syndin - Vaset - 24 km.
Lett og fin sykkeldag med noen få bakker. Det er mulig å ta alternative ruter for å gjøre turen lengre. En del av dagens etappe går på en dårlig traktorvei, som kan være en del sølete dersom det har vært en del regn.
Det er også mulig å sykle "bare" på vei, da blir turen litt lenger, men veldig fin å sykle. 
 
Mulighet for ekstra overnatting på Gomobu etter turen.
 
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk