Ruten Fjellstue med fottur og ølsmaking

Velkommen til Ruten Fjellstue og Espedalen Fjellbryggeri
Velkommen til en trivelig helg med fottur til Ruten, og øl-smaking fra fjellstuens eget bryggeri.
Godt skjermet av høye fjell ligger Espedalen, lunt og trivelig, og der finner du også Ruten Fjellstue som opprinnelig er en gammel seter til Søre Brenden i Skåbu. I 1939 åpnet de for turister, og har siden da vært drevet som fjellestue.
De har gjennom 70 år vært et populært sted for overnatting, selskap og fest. Her er det flott turterreng i skog og høyfjell. Fra toppen av Ruten (1517 moh) kan du se 93 fjelltopper over 2000 moh i Jotunheimen. Ruten Fjellstue kan tilby god mat og drikke, og en hyggelig atmosfære. Et godt valg for alle som elsker natur og fjell.
Turforslag: Fottur til Ruten, 1517 moh. Jevn stigning opp mot toppen. Belønningen er praktfull utsikt mot Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane, en naturopplevelse av de sjeldne!  Ned igjen er det noen bratte kneiker før vi rusler gjennom bjørkeskogen ned til Ruten Fjellstue.
 
Priser for 2013: Kr. 2150,- pr. person i dobbeltrom.  Enkeltromstillegg kr. 250-.
Inkludert i prisen: 2 overnattinger, 2 middager, 1 selvsmurt nistepakke / påfyll thermos, 1 x Bjørnsonvegens matbord søndag.
Ølsmaking Espedalens Fjellbryggeris malt- og humleøl. Kart.

Beliggenhet
:Langs rv 255 Bjørnsonvegen øverst i Espedalen i Gudbrandsdalen og Peer Gynts Rike, mellom Lillehammer og Vinstra.   Sommerstid kan man komme over fjellet fra Beitostølen via Jotunheimvegen, eller over Peer Gynt Vegen fra Skeikampen, Gålå og Fefor..

Aktiviteter
:Sommerenens aktiviteter er bla turer til fots, i kano eller på sykkelen. Ridning eller fisketur til flotte fiskevann i fjellet (husk fiskestang og fiskekort)

Rom og Fasiliteter: 24 rom av forskjellige størrelser, med dusj og toalett. Et familierom er tilpasset rullestolbrukere.
Trådløst Internett over hele fjellstuen. Gratis tilkobling.
Bar med alle rettigheter, Fellesrom, 200 år gammel peisestue i tømmer, Stor salong, dansesal, TV-stue, bibliotek/leserom/computerrom med tømmervegger, bordtennisrom og badstue. Utendørs badestamper for 6 + 12 personer kan bestilles (tillegg i prisen). Eget Bryggeri.

Status:
Denne turen er på forespørsel, dvs. du kan kontakte oss med ønsket startdato og vi vil sjekke om det er ledig kapasitet.

Dagsprogram

Turforslag:
Fottur til Ruten, 1517 moh. Jevn og lett stigning  opp mot Ruten. Belønningen er praktfull utsikt mot Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane, en naturopplevelse av de sjeldne!  Ned igjen er det noen bratte kneiker før vi rusler gjennom bjørkeskogen ned til Espedalen.

Ta en tur til Jettegrytene i Helvete i Espedalen. - Noe av det villeste du kan oppleve i norsk natur.
Her kan du se hvordan naturkreftene har jobbet og formet selve grunnfjellet.

Turer til fots, i kano eller på sykkelen. Fisketur til flotte fiskevann i fjellet (husk fiskestang og fiskekort)

Fredag: Ankomst utover ettermiddagen, innsjekking etter kl 15.  Middag.
Lørdag: Frokost / smøring av nistepakke.
Bryggeribesøk med ølsmaking. 3-retters middag.
Søndag: Frokost.  Tur i området.
Bjørnsonvegens matbord / lunsj.
Avreise.

 
 

Aktiv ferie i Norge

Alt pakket og klart!

Fulltekstsøk